Ски писти в Мальовица

Ски писти и оборудване

Цялостната дължина на ски пистите в Мальовица е 4 километра. Най-просторната е писта Юлен - 1200 метра. В най-високата си част е обозначена като черна – последно ниво на комплицираност. Пистата става по-лесна с намаляване на стръмнината и в най-ниската си част е синя.

В близост до хотел Ален Мак се намират следните ски писти:

  • Ръждавица - 900 м/ котва и паничка;
  • Улея - заедно със Стената 1200м/ горна част паница;
  • Меча поляна - Стената долна част Меча поляна и меча поляна - детска / два детски влека и начало на паница за Улея и Ръждавица. Връзка Ръждавица - Стената.
.

Писта Ръждавица е дълга 900 м и е оборудвана с лифт, както и път, който я свързва с пистата за начинаещи.

Пистите на Меча поляна са предимно за хора без опит. Те са къси и лесни. <.p>

Ски влекове

Това е механизъм за транспортиране на скиорите към хълма. Пет броя влека подпомагат пистите. Два за начинаещи, една за напреднали, а другите са тип котвичка. Влекове разположени на к.к. Мальовица:

  • Влек-котва на писта „Ръждавица” ;
  • Влек-паничка на писта „Ръждавица” ;
  • Влек-паничка „Меча Поляна” – „Ръждавица” ;
  • Два детски влека на „Меча поляна”.

Мальовица е положена в Малъовишкия дял на Рила планина, на около 1720 метра. Наименованието се свързва с борец срещу поробителите Мальо войвода, който е загинал в Мальовишката долина. В североизточното подножие на билото се намират така наречените Малите езера. Районът предоставя значително благоприятни условия за зимна почивка.

Височината на северната стена е 124 м., която е олицетворение на българския туризъм и алпинизъм. Главното изкачване на стената е било на 23.08.1938 година.

Участъка около възвишението съвместно с курорт Мальовица е един от най-визитираните в Рила. Също така, планината поднася превъзходни предпоставки за ски и сноуборд свободен тип с голямо разнообразие от маршрути за екстремно спускане. Там снежната покривка се задържа сравнително дълго.

Летовището е свързано с асфалтов път и с.Говедарци (13километра) и гр.Самоков (27километра), а от София на 84 километра. Местността около върха и наклонената повърхност на троговата долина са лавиноопасни и трябва да се преминава през тях с повишено внимание през зимата.

Работно време на съоръженията: всеки ден от 9.00 до 16.30ч.

Хотел Ален Мак в Мальовица

blog

Галерия

Разгледай всички снимки на хотела
Виж още

blog

Цени

Достъпни цени за всеки
Виж още

blog

Ресторант

Вкусна и разнообразна храна.
Виж още

blog

Допълнителни забавления

Какво можете да откриете в района.
Виж още

blog

Контакти с рецепцията

Свържете се с нас по всяко време
Виж още

Ако вече сте харесали своята стая, обадете се за резервация